CALON ISTERI JUTAWAN by Nuriffa

CALON ISTERI JUTAWAN by Nuriffa from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Nuriffa
Category: General Novel , Romance , Wedding
ISBN: e978-967-16928-5-1
File Size: 2.09 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Jutawan Izzad Daniel dalam misi mencari seorang wanita untuk dijadikan isteri agar dia dapat mewariskan segala hartanya. 10 orang wanita mengikuti setiap ujian calon isteri jutawan. Nurul Izyanie. Kerana tersilap menghadiri temuduga kerja, dia terjebak dalam ujian mengarut yang dilakukan oleh encik jutawan. Nak tak nak dia terpaksa menjalani ujian dan tinggal di rumah banglo mewah bersama sembilan orang calon yang lain. Siapakah yang berjaya menjadi isteri kepada Izzad Daniel? Dan apakah dugaan yang bakal dilalui setelah 'dia' bergelar isteri kepada Izzad Daniel?

Reviews

Calon Isteri Jutawan
by Sari Oh on September 01, 2020

Jalan ceritanya asyik, Jodoh itu sudah ditentukan Allah, dan mesti Allah memberikan jalan untuk kedua insan bersatu. Meskipun ada conflik untuk bersatu, namun akhirnya Izzad dan Nurul Izyanie bersatu dalam rasa cinta, kasih dan saling mendukung. Suka banget sama sosok Nurul Izyanie yang tidak tergoda oleh harta dan selalu berpikir secara rasional.

Calon Isteri Jutawan
by Ixora Riana on November 12, 2020

Aku tak suka watak Izyanie sebelum dia kawin. Agak annoying. Tak matang. Dah tahu ada temuduga, boleh pulak terlajak bangun tido. Bukan dekat rumah dgn tempat temuduga tu tapi jauh kot. Boleh pulak gigih tunggu bas. Aku ni first time pegi interview sanggup naik teksi (zaman tu takde uber / grab lg) sbb taknak lambat dan tak familiar dgn tempat tu. Dah sampai tempat temuduga, tak reti bertanya. Main ikut je calon lain padahal orang tu ada temuduga lain. Ya, faham sbb kesilapan Yanie ni la penyebab dia berjumpa Izzad nnt. Cuma kalau realiti, aku harap adik2 semua jangan contohi Yanie ya. Tolong prepare awal2 sebelum pegi temuduga kerja dan pastikan ringankan mulut bertanya utk elakkan diri tersalah tempat temuduga. Dan tau salah, rendahkan diri minta maaf. Bukan sombong dan marah2 org. Tak rugi pn minta maaf. Ehh, negatifnya komen?! Novel ni best apa. Ya, jalan cerita novel ni menarik. Sbb tu aku bagi rating tinggi even aku komen berjela watak Izyanie tu. Sebenarnya watak Izyanie selepas kawin tersangat berbeza dari sebelum kawin. Dia berubah jadi isteri yg matang dan sanggup setia menjaga suami yg sakit. Dan aku suka watak Izzad jugak. Walau dia jutawan tp dia bukan playboy. Bukan kaki clubbing. Dia ramai kawan wanita sbb dia layan semua wanita tersebut dgn baik. Tu jela yg aku rasa kekurangan dia. Aku suka bila penulis tak panjangkn konflik suami isteri ni. Mereka selesaikan masalah dgn baik. Cuma watak antagonis 'hilang' tak sempat selesaikan misi rampas Izzad tu yg rasa tak puas baca. haha. Tapi ok buat camtu. Takde la cerita ni jd meleret sgt nnt. Nk tau apa jd korang kena baca, k? ;)

calon isteri jutawan
by Nur amisya farhah binti muhamad hatta on December 20, 2020

i love this novel so much

CALON ISTERI JUTAWAN
by Muhammad Haiqal Affandy on December 23, 2020

A nice storyline..A lot of lessons about religion and life can be learnt in this book.. I love it..

Menarik..
by Hazlizaha binti mohd zain on June 21, 2021

Best cerita dia ...

Write your review

Recommended