Andai Itu Takdirnya by Siti Rosmizah

Andai Itu Takdirnya by Siti Rosmizah from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Siti Rosmizah
Category: General Novel , Romance
ISBN: 978-967-285-802-7
File Size: 1.89 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Novel yang menjadi pilihan ribuan pembaca kini dicetak semula! Novel ini juga bakal diadaptasi ke drama dalam masa terdekat! Antara karya Siti Rosmizah yang harus dimiliki.SINOPSIS:“Jangan salah faham Puan Sri. Kemaafan yang diberi tidak akan sama sekali menjadikan saya lupa pada kedudukan diri saya ini. Saya tak boleh membuang pangkat itu ke tepi hanya kerana kesalahan yang pernah dibuat pada saya.”

“Saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya juga telah jadi anak yatim sebelum masanya. Sembilan bulan saya mengandung mereka tanpa suami di sisi. Saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakat sekeliling.”

Andai itu takdir-NYA, dia akan menempuhinya dengan tabah dan sabar. Apa yang penting sekarang adalah kebahagiaan anaknya, Dania. Sekurang-kurangnya, bila Aleya menutup mata, kehidupan Dania akan terbela.

“Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dengan onak dan duri, aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdir-NYA sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu untuk bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil.HALAMAN: 592

ILHAM PENULIS:Umpama mimpi dalam mimpi, itulah perkataan yang tepat hingga tercetusnya ilham saya ini. Saya tertanya sendiri adakah saya seorang yang suka berimaginasi hingga terbawa dalam mimpi?

Rasanya tidak, kerjaya sebagai seorang peguam yang segalanya mementingkan fakta telah membataskan pemikiran saya untuk keluar dari lingkungan profesion saya ini. Pelik tapi benar, selama tiga malam berturut-turut saya bermimpi satu kisah yang sama.

Bermula dengan pengenalan cerita pada malam pertama diikuti dengan babak klimaks pada malam kedua dan penutup pada malam terakhirnya. Pelik, kan? Bukan mudah untuk menjadi seorang penulis, satu bidang yang begitu berlawanan dengan apa yang saya praktikkan sekarang.

Dengan sokongan dan galakan suami, keluarga dan rakan-rakan, saya akhirnya melihat dari satu sudut yang positif, segala yang terjadi atas kehendak yang Maha Esa, mungkin mimpi itu bukan satu mainan tidur untuk saya tetapi satu anugerah dari-NYA. - Siti Rosmizah

Reviews

Andai Itu Takdirnya
by Riana Ismail on August 10, 2022

Aku baru baca bab 18. Sumpahh sedih betul kisah hidup Leya. Kena baca smpai habis untuk dijadikan pengajaran hidup. Best jalan cerita dia. Tak sabar nak tngok drama nanti. Confirm ramai yang geram nanti

Jalan Cerita
by Norsyafiqah on December 24, 2022

Saja repeat nk tb novel hot ni

Best
by Nur Zafirah Anuar on March 02, 2023

Best

Great Novel
by Fifi Narumi on March 10, 2023

Read tru half already excited

terbaik
by Roziamah Binti Mohd Safary on March 10, 2023

Atcually i dh baca buku ni masa 2016 x silap i.. cita dia memang best.. bila dh ada movie ni i beli blik hahahahhahaah

Great
by RAIHAN SYAZWANI BINTI MUBAISIR on March 11, 2023

Great

Andai Iti Takdirnya
by AzeanWahid Dahlan on March 13, 2023

Cerita yang amat menyentuh perasaan. Sebagai seorang perempuan, isteri dan ibu setiap bait2 cerita dlm buku ini akan mencambahkan rasa cinta kasih sayang airmata derita dan kebahagiaan pada akhirnya. Terima kasih kepada penulia cerita ini. Tak sabar nak teruskan membaca edisi seterusnya. In sha allah

Andai Itu Takdirnya
by Norhayati Md Rasol on March 17, 2023

Bestttttt

andai itu takdirnya
by Noor Faizatul Huda on March 20, 2023

such a loving novel. jenuh tahan air mata dalam ets.

5 start
by Gee on March 25, 2023

Love it very much… thank you

Good
by Nurain Jamal on April 04, 2023

Good

Write your review

Recommended