Arkitek Jalanan by Teme Abdullah

Arkitek Jalanan by Teme Abdullah from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Teme Abdullah
ISBN: 978-983-2423-43-0
File Size: 77.55 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, "Belajarlah kerana Allah." Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up... Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam. Yalah, orang picisan macam aku ni, mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah. Tapi sebenarnya kan… Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’ tu.

Reviews

nice
by nur eleena farihin on August 13, 2018

good book to read!

Recommended
by Zetty Nur Qayrisha bt Salahuddin on September 12, 2018

Walaupun saya ada buku ini dalam bentuk fizikal tapi saya still beli dlm bentuk ebook untuk saya baca time travelling, senang tak payah berat beg bwk buku. Overall, this is a really good book, full of inspirations. Saya recommend sangat!

Arkitek Jalanan
by shahida mohamed on September 06, 2019

Buku cerita dan motivasi yang bagus diletakkan di perpustakaan-perpustakaan sekolah dan universiti.. Perkongsian dari penulis dan teguran yang diberikan bagus dijadikan panduan.. Kehidupan ini bukanlah mudah, usaha dan menyerah sepenuhnya kepada Allah selepas berusaha itu penting.. Bukan mengalah di separuh perjalanan.. Sha juga suka dengan persahabatan yang terjalin antara Teme dan Ahmad..

arkitek jalanan
by nurul aini bt muhalip on March 26, 2020

memey terbaik bohh...

Arkitek Jalanan
by Nurin Hisham on April 02, 2021

A good book to read! Thank you so much Teme Abdullah

Love this book too much
by Alwani Suhaimi on April 02, 2021

The book that lot of positive vibes.

What a read!
by Fariz Aliff Naufal bin Mohd Hasnan on April 02, 2021

love the whole series.

I love this book so much.. Rasa seperti hidup semula.
by Sity Nurshuhaida Binti Zamri on April 02, 2021

I love this book so much.. Rasa seperti hidup semula.

arkitek jalanan
by Irmawati binti Mohd Ramli on April 02, 2021

buku ni sngatlah recomended. terbaikkk

Buku yang sangat bagus!
by Nur Aisyah on April 02, 2021

Buku yang santai dan mudah diselami.

RECOMMANDED!!
by Anis Amira Ismail on April 02, 2021

STORYLINE SMOOTH. prjalanan yang tak di sangka. ada yang tak menduga. harapan yang tinggi bila taktercapai mula diri mempersoal.

Teme is the best
by Mohamad Shafiq on April 02, 2021

Thanks Teme, buat saya rajin membaca.

Motivasi
by NURDIYANA HAZWANI BINTI JAMLUS on April 02, 2021

Bace byk kali pon tak pe. Byk bende boleh relate dgn kehidupan seharian kite.

Inspiring
by Shahidah Masri on April 02, 2021

Teme always impressed me with his writing. Inspiring. Educating. A very good book to read. Recommended!

Arkitek Jalanan
by Zahirah on April 02, 2021

Aku suka gila buku2 teme sbb sgt related dgn situation hidup aku. Especially dalam kehidupan belajar cuma beza nya aku tak smbung study luar negara.. so before baca buku nie korang kena baca buku pelukis jalan dulu tau. Baru faham.

Kena baca,.mesti baca
by Muhammad Naim bin Mohd Mudasir on April 02, 2021

Titik lonjakan hidup aku

!! RUGI TAK BACAA !!
by Asha deen on April 02, 2021

Ku menanti MEI 2021

Teme comel
by Nurul Fatin on April 03, 2021

Teme comel sebab tu saya undi and tetap nak undi sebab buku dia terbaik dan banyak air mata saya keluar.

Arkitek jalanan
by Syera on April 03, 2021

I got this book as a gift from my bestfriend i really love this book as it motivate me when i feel like i want to give up in study. Thank u Teme for write this masterpiece. May Allah bless u & ur family. Semoga ada ganjaran dari Nya di akhirat kelak.

Good and Positive
by Noor Khairina Afiqah on April 03, 2021

Buku yang sangat bagus untuk dibaca, seronok dan tidak bosan. Kalau buku lain, mmg bosan... Tapi buku ni, mmg x bosan! Sempurna!

Write your review

Recommended